Artikelindex

Kanomaaltijden!

 

Tijdens onze tocht hebben we natuurlijk goed gegeten. De boodschappen hebben we lokaal gedaan. Er zijn een aantal plekken waar je de boodschappen kunt doen en soms moet je een flink stuk lopen om bij de winkel te komen.

De winkels zijn gelukkig wel laat open, vaak tot 8 of 9 uur ’s avonds. Alleen op zaterdag gaan ze eerder dicht en op zondag zijn ze gesloten.

Om de maaltijden klaar te maken hadden we 2 kooktoestellen bij ons:

  • Coleman, peak one, een benzinebrander. De brandstof is altijd wel te vinden, desnoods bij een tankstation.

  • Trangia van Teresa, een spiritusbrander. Ook hiervoor kan altijd wel brandstof gevonden worden in de winkels.

Beide kooktoestellen hebben zo hun voor- en nadelen.

Coleman:

Voordeel: Wordt erg heet en brand altijd wel, ook bij harde wind. Brandstof altijd te vinden.

Nadeel: Na het koken ruik je de benzine-lucht. Bij het aansteken kan de vlam hoog zijn en niet iedereen is daarvan gecharmeerd.Opletten dat je pannetje niet van de brander af glijdt.

Spiritus:

Voordeel:

  • makkelijk aan te steken

  • doordat de pannetjes altijd beschermd staan, kookt het water erg snel.

  • Geen luchtjes van de brandstof na het koken.

Nadeel:

De brander neemt meer ruimte in, maar aan de andere kant is dat gelijk je pannenset.

Je moet goed inschatten hoeveel brandstof je nodig hebt, te weinig is lastig want je kunt niet direct aanvullen als je te weinig hebt. Bij teveel kun je het niet terug gieten in je fles. Maar je kunt dat opvangen door bij teveel brandstof dat te gebruiken om alvast water te koken en dit mee te nemen in een thermosfles.

 

Als je maaltijden mee wilt nemen, dan kan je kiezen voor allemaal droogvoer-maaltijden. Maar daar hadden we geen zin in. Oké, ze nemen minder ruimte in, maar smakelijk…

Dus hebben we geprobeerd om zo om de 3 a 4 dagen boodschappen te doen en verse spullen mee te nemen.

  • aardappels met worstjes en tomaat, soepje vooraf.

  • Aardappels met ham en mais

  • Worstjes met witte bonen in tomatensaus

  • Rijst met erwtjes, ui en een currie-saus (2x)

  • Rijst met boontjes, ui en een champignonsaus

  • Spaghetti met gehakt en tomatensaus, gecombineerd met geraspte kaas.

  • Spaghetti met tonijn, ui en een pittige rode saus