5 juni 2016

 

Op de meest stralende dag die je maar kon bedenken, gingen we met een klein groepje op weg naar Oudewater voor een tochtje over de Hollandse IJssel, Montfoortse vaart en Lange Linschoten. In Oudewater stonden Martin en Karen uit Leidschendam – maar toch lid van onze vereniging, al op ons te wachten. Met 3 open kano’s en 3 kajaks gingen we het water op. Na een fijne koffiepauze in Montfoort konden we geschut worden in de sluis en zo de Montfoortse vaart op. Lekker makkelijk zonder sjouwen verder varen!

21 mei 2016

 

Deze tocht in het Jisperveld (21 mei 2-16) was speciaal bedoeld voor de deelnemers aan de try outs van april/mei. Het deelnemen aan een echte tocht als kers op de taart, hopelijk smakend naar meer. Met een ploeg van 14 deelnemers gingen we op pad, met drie open kano’s (waaronder 1 solo) en 9 kajaks. Het was mooi weer, maar er stond wel een stevig windje dat in de loop van de dag nog flink aanwakkerde. Dat betekende echt werken!

7 februari 2016, Verslag

De weersvoorspelling voor 7 februari  is pittig (windkracht 6) voor een kayak tocht op het Eemmeer, hij was dan ook bijna afgeblazen. rond 8.30 uur verzamelen we; Peter, Marije, Ineke, Phill, Jos, Huib, Rene en Roeland bij de club en laden de boten op de trailer. Rond 9.50 uur varen we weg vanaf het oude stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk. Ons doel is de ‘dode hond‘. Als we na een uur varen een stuk bereiken waar de wind vrij spel heeft worden de golven serieus groot (voor onze begrippen)  we besluiten de lage wal op te zoeken om van daaruit de oversteek naar het eiland te maken.

Speciaal voor nieuwe leden en aankomende leden die hebben deelgenomen aan de kano try-outs en introductiecursus in september, wilden we begin oktober een toertocht organiseren om de deelnemers te laten kennismaken met het ‘echte werk’.  Een echte toertocht dus, met alles er op en eraan! Daarom togen we voor de tweede keer dit seizoen naar Kortenhoef. Ditmaal met een gezellige grote groep van 16 personen. Het was werkelijk prachtig herfstweer zonder al te veel wind, dus prima omstandigheden voor een beginnerstocht!

Zaterdagochtend om 10.45 met Ineke, Ton en Roeland vertrokken vanaf het strandje bij Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland om een dagje te verpozen op de Oosterschelde.

Onze eerste etappe was naar Katshoek op Noord-Beveland, ongeveer 8 kilometer met aan onze rechterzijde de Zeelandbrug. Met stroming van rechts en wind van links leverde het mooie golfjes op. Bij Katshoek was een strandje in de luwte waar we konden pauzeren. Na een klein experiment van Ton betreffende de snelheid van het opkomende water, de kajaks toch maar wat verder op het strand getrokken om te voorkomen dat we achter onze bootjes aan moesten zwemmen.

Verslag toertocht over Kortenhoefse plassen, zondag 7 juni

Zondag 7 juni stond de eerste echte beginnerstoertocht kajak gepland op de Kortenhoefse plassen. Met Barry, Dik (nee, geen beginners), Svenja, Lianne, Heleen en ondergetekende (beginners en semi-beginners) gingen we al vroeg op pad om de wegafsluiting i.v.m. de marathon voor te zijn.

Met een stralende zon, maar een straf windje lieten wij de kajaks (6)– en één open kano – net buiten Haastrecht te water. Voor een aantal van ons was dit de eerste tocht na de winterstop. De spieren waren nog wat onwennig, maar iedereen had zin in een lekker stukje varen. Het plan was naar Schoonhoven te varen en weer terug. Mocht het nodig zijn, konden we altijd eerder omkeren.

 

Het was de eerste tocht die ik eigenhandig had gepland als nieuw lid van de toercommissie. Ik was daarom nog een beetje onwennig als tochtleider en een beetje bezorgd of het allemaal wel haalbaar was in de tijd die ik uitgetrokken had. Ik had een strakke planning!

Canada is een kanoland bij uitstek. Een Canadees zonder kano of kajak is een Canadees met een waterscooter, motor- of zeilboot. Het land bevat water, veel water: ingeklemd tussen twee oceanen, de Noordwestpassage in het poolgebied, vijf van ’s werelds grootste zoetwatermeren en heel veel rivieren en meren.

een kajak paradijs in Kroatië.

 

Mijn kajak laat ik voorzichtig het azuurblauwe water in glijden. De golfjes kabbelen zachtjes om me heen en de zonnestralen schitteren op het heldere water oppervlakte, waardoor de bodem zichtbaar is, in de verte zie ik de contouren van heuvelachtig eilandjes.

Als dit geen weekje relaxen en genieten wordt…

Gisteren zijn we aangekomen op het eiland Levernaka, na een boottochtje van zo’n 4 uur varen vanaf Sv Filip Jacov, het meetingpoint voor de deelnemende kajakkers aan het 8 daagse kajakvakantie in de Kornati archipel gelegen in de Adriatische zee.

Wàt zeg je!!!??? Naar de Lofoten gaan voor een kajak-expeditie? Neeeeee, veel te ambitieus, daar gaan toch alleen de echte bikkels heen? Is het daar niet veeeeeeeeel te koud daar boven de poolcirkel? Ik hou meer van een vakantie in lekker warm weer, met een warm zeetje waar ik lekker in kan zwemmen. Griekenland ofzo….

 

Zo ging ons gesprek vorig jaar in Zweden tijdens de zeekajakvakantie die we daar toen hadden, Marcel, Teresa en ik (Inge) waren daar 1 week wezen varen, net boven Stockholm tussen de schereneilanden daar. Maar ja, hoe gaat het hè? Je laat je toch overtuigen door verhalen over mooie stranden, blauw water en het is daar in de zomer door de warme golfstroom helemaal niet zo koud hoor! Het kan er best wel tegen de 20 graden worden…

Dat klinkt wel wat beter.

Met Niklas Zackrisson op kayakexpeditie op de Oostzee bij Gryt in Zweden. 

 

Enige tijd geleden hoorde ik op de kanovereniging dat er plannen waren om naar Zweden te gaan en daar op de Oostzee te varen bij Gryt, een natuurgebied daar. Niklas had aangeboden om dat voor leden van Keistad te organiseren.

Ik was eerder in Zweden geweest, maar dan aan de westkant en vond dat wel een heel leuk idee. Dus maar geïnformeerd of er nog ruimte was om mee te gaan. En die ruimte was er! We gingen dus mee.

De wekker gaat om half zeven. Dat valt nog mee als je met het vliegtuig op stap moet. Met de rest van de groep hebben we afgesproken om de trein om één voor negen te nemen naar Schiphol. We nemen de bus van half negen en waren precies op tijd op het station. We waren de laatste van de groep, de rest was al op het perron gearriveerd.

Leden Login