ImageEen van de meest herkenbare beelden van kanovaren is het varen in een open kano in de eenzaamheid en stilte van een prachtig natuurgebied, de zon weerspiegeld in het met gele waterlelies bedekte wateroppervlak, het meegenomen eten en drinken klaar om in een weiland of bos uit de boot te stappen voor een picknick.

Wat biedt de Kanovereniging Keistad?

• Onder de knie krijgen van zowel de basistechnieken alsook de fijnere kneepjes, onder leiding van ervaren en enthousiaste open-kanovaarders of gediplomeerde instructeurs
  • Gebruik van de verschillende open-kano's van de vereniging (solo of tandem), zodat men in het begin geen eigen boot nodig heeft
  • Deelname aan de toertochten die de vereniging organiseert om de 2 a 3 weken (het hele jaar door). Ons programma van tochhen specifiek voor openkano's voor 2017 staat hieronder. Kopieer alvast ons tochtprogramma in jouw agenda!
    Er zijn ook toertochten waaraan zowel kajaks als openkano's meedoen.
  • Voor de liefhebbers met voldoende basistechniek, tochten op licht stromend water (aan de Nederlandse grenzen of over de grens in België of in Duitsland)
  • Mogelijkheden, samen met andere gelijkgestemden, een weekendje weg of eventueel een kano-kampeer vakantie te organiseren
  • Veiligheidstraining en Reanimatie
  • Advies over uitrusting, op informele basis

Aanmeldingen voor Openknao tochten

Wij maken gebruik van een aanmeldingsformulier, dat je naar de organisator van de betreffende tocht kan sturen. Dan heeft hij zonder na te vragen alle benodigde informatie in zijn bezit. Het formulier wordt ook verspreid met de tochtreclame.

Openkano Tochten in 2017

25 & 26 november Stromend water weekend NOTK
9 & 10 december Stromend water weekend NOTK

Over de tochten

• De organisatoren bepalen per tocht het vereiste minimum niveau van de deelnemers
  • Bij ongunstige weersomstandigheden kan een alternatieve tocht gevaren worden.
  • De organisatoren maken tijdig reclame (Kanokeitje / website / openkano e-mail lijst)
  • Graag "Openkano" aanvinken in de club e-mail systeem om updates via e-mail te ontvangen
  • Als je wilt meedoen aan een openkano tocht, kan je het e-mail systeem van de vereniging gebruiken om tandempartners en/of medereizigers te vinden.

Vragen?

Als je vragen hebt over een bepaalde tocht, benader dan de organisator. Voor meer algemene vragen over onze openkano activiteiten: de open kano groep.