Kajakcursussen

Quickstart kajakvaren (beginners)

• Deze cursus is bedoeld voor wie met kajakvaren wil beginnen.
  • De cursus sluit aan op de open dag.
  • In deze cursus maak je je de basistechnieken van kajakvaren eigen, zodat je op een veilige manier met efficiente peddelslagen toertochten kan maken.
  • Er zijn 6 praktijklessen en later in het seizoen een theorieles.
  • Je kunt na de Quickstart al deelnemen aan bepaalde toertochten van de vereniging.
  • De eerste Quickstart begint op dinsdag 30 april, bij voldoende belangstelling volgen er evt. meer cursussen.
  • De lessen beginnen om 19.30 uur.

Kajakvaardigheid A (gevorderd)

• Deze cursus is het vervolg op de Quickstart.
  • Tijdens deze cursus wordt er met een vorderingsstaat gewerkt, de technieken die je beheerst worden afgevinkt.
  • De nadruk wordt gelegd op verbetering van de in de introductiecursus geleerde technieken. Daarnaast zijn er enkele nieuwe technieken.
  • De lessen beginnen op donderdagavond 2 mei aanvang 19.00 uur. Op Hemelvaartsdag 30 mei is er geen les. De laatste les is op donderdag 13 juni.
  • Na de zomerstop kunnen nog een of twee herhalingslessen gegeven worden, voor een eventueel examen als niet alles op jouw vorderingsstaat is afgevinkt.

Verder van belang

• Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren.
  • Er is geen examen na de Quickstart.
  • Het examen kajakvaardigheid-A bestaat uit zowel theorie als praktijk en het varen van een examentocht.
  • De datum van het theorieexamen en eventuele praktijkexamen kajakvaardigheid-A is nog niet gepland, jouw instructeur informeert jou hierover.
  • Je kunt je instructeur verzoeken een toertocht naar keuze te laten gelden als examentocht. (er moet dan een instructeur bij de tocht aanwezig zijn).

Open Kano cursussen 2019

Quickstart Open-Kanovaardigheid (beginners) in Tandem

• Zo snel mogelijk genieten van het openkano varen? Dat kan! Je kunt na 6 lessen al aan onze korte kanotochten in de natuur meedoen!
  • De Quick Start bestaat uit een aantal lessen op de woensdag avond. De eerste is op 8 mei.
  • Wij beginnen om 19.00 uur bij ons clubhuis aan de Eem. Je vaart in een een- of tweepersoons boot, die je samen met peddel en zwemvest van de vereniging kunt huren.
  • Tijdens de Quick Start maak je je de basistechnieken van kajakvaren eigen, zodat je op een veilige manier met efficiente peddelslagen toertochten kan maken.
  • Verder vertellen wij over hoe je de juiste peddellengte kiest, hoe wij onderdelen van de peddel en kano noemen, iets over veiligheid en het effect van wind en golven op de kano. Heb je dan nog vragen – die beantwoorden wij ook.
  • Na de Quick Start vaar je op een veilige manier met efficiënte peddelslagen en kan dan de pracht van onze stille waterlandschap bewonderen. Op zondag 2 juni varen wij een dagtocht door de Oud Loosdrechtse Plassen (nabij Hilversum) en zullen genieten van een picknick op de oever. Op zondag 23 juni en 29 juni zijn er ook “starterstochten” gepland en op 30 juni plannen wij een tocht over de Kortenhoefse Plassen, een natuurgebied ten westen van Hilversum

Open-Kanovaardigheid A (beginners)

• Om jouw technieken verder te verbeteren kan je na de Quickstart doorgaan op de woensdagavond tot eind september (m.u.v. de zomerstop) met training voor het Diploma A van de Watersportverbond.
  • Je kunt ook meedoen aan andere dagtochten van de vereniging.

Open-Kano training voor gevorderden

• Er komt in 2019 geen volledige cursus Openkanovaardigheid B bij ons club. In plaats daarvan komen er een aantal herhaling/opfris avonden/workshops. Deze zijn bedoeld voor iedereen die de OK-A cursus heeft gevolgd, ook als je geen diploma hebt gehaald.
  • Dus heb je een poos niet gevaren en voel je je onzeker over je kunnen of wil je gewoon je techniek verbeteren en de puntjes weer eens op de I zetten, zodat je sneller of makkelijker mee kan komen met een tocht, dan is dit iets voor jou.
  • Na een avond de OK-A technieken te hebben herhaald, oefenen wij nog 2 avonden op een wat hoger niveau. Mocht er dan serieus gedacht worden aan het opgaan voor een examen kan komt er in september nog een keer examentraining.
  • Er is een keuze uit de di- of donderdag avond, afhankelijk van de mensen die mee willen doen.
  • 7/9 mei opfris OK-A technieken
  • 4/6 juni opmaat naar OK B
  • 11/13 juni OK B niveau uitproberen.
  • 3 september examentraining (het examen is gepland ’s middags op 28 september of 5 oktober)
  • De dag en tijdstip van deze trainingen worden met de deelnemers afgestemd

Verder van belang

• Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Beginners die net lid zijn hebben voorrang.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren. Daarna is de kantine open.
  • De examens voor open kano zijn gepland op zaterdag 6 oktober, vanaf 13.00 uur en bestaan uit theorie en praktijk. Je kunt jouw instructeur verzoeken een “gewone” toertocht te laten gelden als de verplicht examentocht (mits een instructeur bij de tocht aanwezig is).

Aanmelden voor trainingen en workshops na keuze is bij de Trainingscommissie per e-mail, graag voor eind april (kajak) of 5 mei (openkano).

wo 3 juli | 00:00
wo 10 juli | 00:00