24 oktoberHeiligerbergerbeek_zomer

Verplaatst naar 24 Oktober, nu de 'gewone' uitvoering van het rondje Leusden, maar zeker niet minder leuk! Het ‘gewone’ rondje wil zeggen: Geschikt voor peddelaars in kajak en open kano van alle niveaus, dus ook beginners.

Het is een mooi rondje via het Valleikanaal langs de Grebbelinie met daar restanten schansen, kazematten en andere verdedigingswerken. Ook varen we over de Heiligenbergerbeek waar al het water stroomt richting de Amersfoortse grachten. Ik heb zelf hier een ringslang mogen fotograferen op het stukje tussen het Valleikanaal en de Arnhemseweg. Tevens varen we over het Verbindingskanaal, een klein kanaal wat onder de Heiligerbergerweg doorgaat, langs een woonwijk en de A28. Kortom een zeer gevarieerde route naast de deur, met een gevarieerd uitzicht. Hopelijk mogen we door de verandering van het seizoen om mooie herfstkleuren rekenen….

ringslang

De afstand is van de tocht is ongeveer 16 kilometer, waarbij we minimaal 5x gaan overdragen. Alle overstapplaatsen zijn voorzien van een kanosteiger waardoor je goed kan uit- en instappen. Kano karretje kan handig zijn, maar ik heb de tocht al een aantal keer gevaren zonder. Vele handen maken licht werk en het is ook veel gezelliger, meld je dus allemaal aan bij de toergroep om deel te nemen aan deze tocht.

vr 22 okt | 00:00
HINDER: Clubterrein wordt bestraat
vr 22 okt | 00:00
za 23 okt | 00:00