IJmeer copy

Af en toe moet je geluk hebben en dat hadden wij voor onze IJmeer tocht. Hoewel het nog flink onder nul was toen wij de kano’s in Muiderberg aflaadden zag je al dat de zon zijn best ging doen. Eenmaal op het water was het door de zwakke wind en de wolkenloze blauwe lucht heerlijk ontspannen varen. De mutsen en peddelmoffen gingen al gauw af. Met een hele grote boog om Pampus voeren wij naar een vogelgebied boven Vuurtoreneiland.

Ondanks onze zwijgplicht gingen de meeste vogels direct op de vlucht. Rond Vuurtoreneiland naar Durgerdam voor een zonovergoten pauze op een steiger van de watersportvereniging met een heuse picknicktafel. Na de pauze naar Amsterdam IJburg, om via de eilanden van IJburg weer naar het IJmeer te varen. In IJburg moesten wij nog even een stukje ijsbreken. Een leuke tocht op voor ons nieuw vaarwater.