ochtendfoto_small_copy.jpgWoensdagochtend 26 oktober. De wekker ging weer vroeg, tijd om op te staan om daarna richting kantoor te vertrekken. Vandaag had ik echter een tussenstop bij de kanovereniging, de eerste reguliere winterdip na de introductie van winterzwemmen afgelopen zondag. Normaal ga ik ook sporten op het werken en ondanks dat we niet veel nodig hadden was het toch een beetje proppen om alles in de tassen mee te krijgen. Het winterzwemmen doen we namelijk gewoon in badpak/zwembroek. Dit keer geen beschermende kleding als we gepland te water gaan, maar gewone badkleding.

Afgelopen zondag hadden we de eerste kennismaking met het winterzwemmen en gingen we voor onze eerste winterdip. Ik vond het zeker koud de eerste keer en hield het ook niet lang vol. Na tweeënhalve minuut zocht ik het droge al op. Gelukkig was het nog warm op zondag en konden we nog genieten van de mensen die het langer vol hielden die dag. Na het dippen werd er afgespoeld onder de nieuwe buitendouche. Weer met koud water, want het is de bedoeling dat je lichaam zichzelf weer opwarmt na een dip met douche.

winterdip_small_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Deze woensdag werd er vroeg verzameld om een winterdip te gaan doen om acht uur. De vogels waren nog niet uit de veren, want ze waren nog niet te horen. Ondanks het vroege tijdstip waren er toch aardig wat dippers die zich verzamelden voor de ochtenddip. Na omkleden gingen we snel te water om van de kou op ons lichaam te gaan genieten, althans dat in ieder geval te gaan proberen…

Vandaag was ik beter bestand tegen het koude water en heb ik ruim zes minuten in het water gelegen en gezwommen. Ik heb zelfs even mijn hoofd in het koude water gedipt voordat ik er weer uit klom. Na het dippen hebben we ons weer afgespoeld onder de buitendouche en zijn we ons weer gaan omkleden.

Na het omkleden heb ik mijn tassen weer op de fiets gebonden en ben richting mijn werk vertrokken. Op naar de volgende winterdip….