Introductiecursus kajakvaren of open kano varen

Deze cursus is bedoeld voor de beginnende kanovaarder.

Je leert de basistechnieken voor het kanovaren: goed in- en uitstappen, het rechtuit varen (wat voor velen moeilijker blijkt te zijn dan het op het eerste gezicht lijkt), het sturen van de boot, remmen en achteruitvaren.

Als je je als lid aanmeldt bij de vereniging wordt je vanzelf uitgenodigd om aan deze cursus te gaan meedoen. De cursus bestaat uit 8 of 9 lessen van ca. 1,5 uur en wordt gegeven op de Eem bij het clubgebouw, op 8 of 9 avonden vanaf 19.00 uur.

Ook is er een theorie-avond, waarop vooral aandacht besteed wordt aan veiligheidsaspecten.

Er start een kajak introductiecursus in de eerste week van mei, en één in de derde week van augustus. Een open kano introductiecursus start in de eerste week van mei. Dit jaar voor het eerst start er ook in mei een introductiecursus open kan solo.

De cursus wordt afgesloten met een korte trainingstocht. Na het volgen van deze cursus kun je mee gaan varen met door de vereniging georganiseerde toertochten. De cursus is voor leden gratis (inbegrepen bij de contributie).

Je kunt een boot huren van de vereniging. Als je de cursus met goed gevolg hebt gevolgd, kun je mee gaan doen met de toertochten die door de kanovereniging worden georganiseerd.

Geen activiteiten