Kajakcursussen

Introductiecursus kajakvaren (beginners)

• Deze cursus is bedoeld voor wie met kajakvaren wil beginnen.
  • De cursus sluit aan op de Try-out.
  • In deze cursus maak je je de basistechnieken van kajakvaren eigen, zodat je op een veilige manier met efficiente peddelslagen toertochten kan maken.
  • Er zijn 10 praktijklessen en een theorieles.
  • Je kunt vanaf de vijfde les al deelnemen aan bepaalde toertochten van de vereniging.
  • De lessen worden gegeven op woensdag, op 3 mei t/m 5 juli.

Kajakvaardigheid A (gevorderd)

• Deze cursus is het vervolg op de introductiecursus.
  • Tijdens deze cursus wordt er met een vorderingsstaat gewerkt, de technieken die je beheerst worden afgevinkt.
  • De nadruk wordt gelegd op verbetering van de in de introductiecursus geleerde technieken. Daarnaast zijn er enkele nieuwe technieken.
  • De lessen zijn op de donderdagavond,  11 mei t/m 6 juli, uitgezonderd Hemelvaartsdag 25 mei.
  • Na de zomerstop kunnen nog een of twee herhalingslessen gegeven worden, voor een eventueel examen als niet alles op jouw vorderingsstaat is afgevinkt.

Verder van belang

• Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren.
  • Er is geen examen na de introductiecursus.
  • Het examen kajakvaardigheid-A bestaat uit zowel theorie als praktijk en het varen van een examentocht.
  • De datum van het theorieexamen en eventuele praktijkexamen kajakvaardigheid-A is nog niet gepland, jouw instructeur informeert jou hierover.
  • Je kunt je instructeur verzoeken een toertocht naar keuze te laten gelden als examentocht. (er moet dan een instructeur bij de tocht aanwezig zijn).

Open Kano cursussen

Open-Kanovaardigheid A (beginners) in Tandem

• Je maakt de tandem-basistechnieken eigen, zodat je op een veilige manier met efficiënt peddelslagen toertochten kan maken.
  • Voor de zomerstop zijn er tien trainingen en wellicht een theorieles.
  • Je kunt vanaf een aantal lessen al deelnemen aan bepaalde toertochten van de vereniging, in overleg met de organisator.
  • De trainingen, gegeven door Valerie en Hans, zijn de woensdag avond, van 3 mei t/m 5 juli.

Open-Kanovaardigheid B (gevorderd) in Tandem

• De nadruk wordt gelegd op toegepaste slagen, combinaties van slagen en het mysterieuze begrip “eens zijn met de boot”.
  • Vanaf 2017 is Diploma B een puur techniek-diploma, d.w.z. het bevat geen “wind en golven” en geen reddingen.
  • Van B-cursisten wordt een mate van zelfstudie verwacht, d.w.z. buiten de lessen om de theorie doornemen, tochten varen en de slagen en manoeuvres oefenen.
  • De lessen worden gegeven door Geoff op de woensdag avond van 3 mei t/m 5 juli.

Cursus Open-Kanovaardigheid A of B in Solo

• Deze training is open voor beginners én (tandem) vaarders met ervaring. Het niveau wordt aangepast aan die van de deelnemers. Iedereen komt aan zijn/haar trekken, of je denkt te gaan voor Diploma A of B.
  • Je leert de solo-basistechnieken van openkano varen aan, zodat je op een veilige manier met efficiënt peddelslagen toertochten kan maken, of je verbetert de solo-technieken die je al kent.
  • Er zijn tien praktijklessen en wellicht een theorieles voor de zomerstop.
  • De training wordt gegeven door Frederiek op de donderdag avond van 4 mei t/m 6 juli, behalve op 25 mei (Hemelvaart).

Workshops

• Bij voldoende belangstelling geeft Geoff tandem workshops op Diploma B-niveau.
  • Onderwerpen kunnen zijn efficiënt vooruitvaren, efficiënt bochttechniek, “wind en golven” en de natte oefeningen.
  • Als je op Diploma B tandem vaart, kan je zo’n workshop gebruiken als “opfristraining”.
  • Zulke workshops kunnen een deel van de cursus “Tandem voor gevorderden” vervangen.
  • De natte oefeningen kunnen meetellen voor het Diploma Openkano Veiligheid en kunnen of in tandem of in solo worden gedaan.
  • De dag en tijdstip van een workshop worden met de deelnemers afgestemd (niet per se de woensdag of de donderdag).

Verder van belang

• Cursussen gaan door bij voldoende belangstelling.
  • Beginners die net lid zijn hebben voorrang.
  • Tenzij anders vermeld, vinden de lessen plaats op de Eem, bij het clubgebouw.
  • De lessen beginnen om 19.00 uur en duren ca. 2 uren. Daarna is de kantine open.
  • Voor de liefhebbers is er examentraining na de zomervakantie als voorbereiding voor het Diploma Open-Kanovaardigheid-A of B, op de woensdag avond voor tandems en op de donderdag avond voor solo.
  • De examens voor open kano zijn gepland op zaterdag 30 september, vanaf 13.00 uur en bestaan uit theorie en praktijk. Je kunt jouw instructeur verzoeken een “gewone” toertocht te laten gelden als de verplicht examentocht (mits een instructeur bij de tocht aanwezig is).

Aanmelden voor trainingen en workshops na keuze is bij de Trainingscommissie per e-mail, graag voor eind april.