Loire reklame-100.jpg

28 februari

De Loire ontspringt op een hoogte van 1400 meter aan de voet van de Gerbier de Jonc, een 1551 meter hoog bergmassief in de Cevennen. Met 1012 km is de Loire de langste rivier van Frankrijk, die uiteindelijk bij St-Nazaire, ten zuiden van Nantes, in de Atlantische Oceaan uitmondt

Al hoewel men kan al bij Le Puy-en-Velay gaan varen is er vaak niet voldoende water om hier te beginnen.

Wij beschrijven de streek vanaf Digouin tot aan Amboise, dat bijna altijd bevaarbaar is en waar een kanotocht van 1 dag tot 3 weken gemaakt kan worden afhankelijk van het gekozen traject. De Loire is een toerrivier geschikt voor kajak en openkano om een trektocht te maken. Met een keuze van veel zandbanken en ook eenvoudig tot luxe campings kan met ook kiezen voor een wildkampeer tocht of gebruik maken van vaste campings.

Wij hopen jullie allemaal te zien woensdag 28 februari in het clubhuis vanaf 19.30.  De lezing begint om 20.00 uur.